Seminar Taalschool Utrecht

Geplaatst op

PhotoResize900 3 800

Seminar Taalschool Utrecht over onderwijs aan nieuwkomers groot succes.

Wat komt er kijken bij onderwijs aan nieuwkomers, zoals kinderen uit Syrië, Oekraïne en Ghana? Die vraagt stond centraal tijdens het Seminar van Taalschool Utrecht op woensdag 24 mei in het ZIMIHC theater in Zuilen. Prominente sprekers voerden het woord, waaronder wethouder Jeroen Kreijkamp, OCW-ambtenaar Fons Dingelstad en schrijver Rodaan Al Galidi. Taalschool-directeur Karlijn de Jonge: “Onderwijs aan vluchtelingenkinderen vergt een specifieke inzet en is een verantwoordelijkheid van alle Utrechtse scholen. Met dit Seminar hebben we die boodschap kracht bijgezet.”

 

Taalschool Utrecht is dé basisschool voor nieuwkomers in Utrecht. De afgelopen twee jaar verwelkomde de stad Utrecht honderden nieuwe inwoners. De Taalschool vangt alle kinderen van 4 tot 12 jaar op en zorgt voor een goede schoolstart in Nederland. De Jonge: “146 leerlingen zijn in juli 2017 klaar om door te stromen van de Taalschool naar het reguliere onderwijs. Om deze doorstroom soepel te laten verlopen, spraken we tijdens het Seminar met andere scholen over de specifieke onderwijsbehoeften van deze leerlingen en over wat dat van scholen vraagt.”

 

Voor de handouts en overige informatie vertrekt op het seminar, verwijzen we u naar de pagina onder Externen: Seminar Taalschool 2017.

 

PhotoResize900 2 800   PhotoResize900 1 800
Frederike Groothoff, Esther Pross en Mary Aben - Drie experts van Taalschool Utrecht geven informatie over taalontwikkeling, traumaverwerking en cultuureducatie.   De Utrechtse muzikant en componist Monir Goran, gevlucht uit Irak, speelt tijdens de netwerkborrel op ud (Arabische luit) en klassiek gitaar. 
     
PhotoResize900 3 800    
Wethouder Jeroen Kreijkamp ontvangt het eerste exemplaar ‘Informatiemap NT2-onderwijs’ van Taalschool-directeur Karlijn de Jonge    
     

Foto’s onder vermelding van

Iwona Tuge

 

Meer nieuws